Infocentar Geopark Rab

Važan aspekt Projekta je informiranje i obrazovanje javnosti iz područja geologije i geoznanosti općenito, kao i upoznavanje otočana i njihovih gostiju s raznolikom geološkom baštinom Raba, mogućnostima njenog očuvanja i neškodljivog korištenja u razvoju geoturizma.

S tom svrhom uspostavljen je Infocentar Geopark Rab, koji je u nešto skromnijem formatu radio u sezonama 2008. do 2010. godine u općini Lopar financijskom potporom TZ Lopar i Općine Lopar. Nakon par godina pauze zbog nedostatka sredstava, ponovno je 2013. godine Infocentar uspostavljen, no ovaj put na privremenoj lokaciji u gradu Rabu u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Rab.

U tijeku izrade je projektna dokumentacija za budući interpretacijski centar za posjetitelje TerraArbia.

IC kino rab

Infocentar Lopar – San Marino

Dolaskom u Infocentar možete od stručnog voditelja/voditeljice dobiti tumačenja o georaznolikosti otoka, kao i sve informacije vezane za obilazak geo-staza.

U Infocentru se nalaze mala geološka biblioteka i zbirka stijena, minerala i fosila s područja Geoparka Rab. Zavirite u geološke zanimljivosti!

U ponudi Inocentra su i edukativne geo-radionice i popularno-znanstvena predavanja različite tematike, počevši od nastanka Sunčevog sustava i položaja Zemlje u Svemiru, preko tektonike ploča i potresa, nastanka fosila, minerala i stijena, pa sve do pojedinih geoloških zanimljivosti otoka Raba. Najavu događanja pratite na oglasnoj ploči Infocentra i na stranici Novosti.

Svake godine u mjesecu travnju održava se program Festivala znanosti, a krajem rujna program Rapske noći istraživača.

Infocentar je do daljnjega otvoren samo ljeti od lipnja do rujna, no nastojimo ostvariti uvjete za cjelogodišnji rad.

Raspored rada Infocentra preuzmite ovdje.

RADNO VRIJEME INFOCENTRA GEOPARK RAB 2017.:

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedjelja

Gdje se nalazi infocentar Geopark Rab??

Infocentar Geopark Rab